test1

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum”.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit,sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.…..
6 sep, 18:37 – 3 x bekekenKomende twee weken zal ik doorbrengen in Auvergne (nou, eigenlijk is het Bourbonnais net boven Auvergne, maar het is bijna hetzelfde). Luc en Giny, een Nederlandse paar hebben hier een huisje staan, die ze aan de toeristen vehuren (http://frankrijk-vakantiehuis.com/page/intro).

Mas des Tilleuls lijkt een voormalig boerderij huisje te zijn omgebouwd in een landhuis. Hier vind je een ruime keuken in een eetkamer met een kacheltje, salon met een open hard, Masterbedroom met een hemelbed. Met een beetje fantasie denk je zelfs, dat je in een kasteel logeert. Verder is huis ook van alle gemakken voorzien ? wasmachine, afwasmachine, droger en zelfs een computer met ADSL verbinding en draadloos internet. De houding van de eigenaren is ook bijzonder ? je bent een gewenste gast bij hun huis en mag gebruik maken van alle faciliteiten. Eigenlijk voelt het alsof je bij een huis van vrienden op vakantie bent. Maar de leukste componenten van de vakantie in Mas des Tilleul zijn rust, ruimte, stilte en natuur. Hier is de zicht uit de tuin:


De naam Mas des Tilleuls is waarschijnlijk te danken aan de grote lindebomen, die in de tuin groeien. Ik ben benieuwd hoe lekker ze ruiken als ze bloeien in het voorjaar. Het is heerlijk om ?s middags met een kopje thee of koffie in de schaduw van deze bomen te zitten. En ?s avonds lekkere wijntje met kaas nemen. Met een deken om je heen en een paar kaarsjes kan je het tot de late uurtjes maken.

En vakantie in Frankrijk (de Mecca van de parfums) is natuurlijk het beste plek om zelf ook met de geurtjes te experimenteren. Rust, veel tijd, inspirerende beelden ? alles wat creatieve proces bevordert. Daarom neem ik elke vakantie ook mijn parfumlaboratorium mee. In dit huisje heb ik een perfecte kamer daarvoor gevonden. Een beetje schuiven met de meubel en voila ? een mooie plek om met de geurtjes te spelen en parfums te creƫren met tafeltje voor het raam ter bevordering van inspiratie.
Het vreselijkste altijd is om te beslissen wat mee gaat en wat blijft thuis. Als een Stier wou ik gewoon het hele huis gewoon mee kunnen nemen. Maar dat gaat helaas niet. Dus, elke keer is het weer een drama. Welke boeken, welke geurtjes, welke kleding etc. Uiteindelijk is het altijd te veel en er is altijd iets wat je toch beter had kunnen meenemen. Maar goed, dat is het leven. Wel gaan er veel parfums mee. Want met de juiste geur kan je de emotionele ervaring van je vakantie intenser maken. Dat is de parfumstafel.